VIA-DOT INDOOR

voorverlijmde noppen
in kunststof composiet

 
Plots Auto 1
 
 
Omschrijving...

Tactiele waarschuwingsvoorziening bestaande uit een reeks met glasvezel verrijkte kunststofnoppen met normaliseerde afmetingen volgens de Belgische en Europese richtlijnen voor podotactiele markeringen.
De noppen zijn antislip, slijtvast en zijn bij voorkeur contrasterend met de bestaande ondergrond, teneinde de attentiemarkering nog beter te benadrukken.
Dit systeem, dat vnl. binnen gebouwen zijn toepassing vindt, is duurzaam, biedt goede weerstand tegen water, gebruikelijke chemicaliën en detergenten, UV, alsook tegen stoten, afrukking en wringkrachten. Brandveilig : klassement Bfl - S1 vlgs EN 13501.

De noppen worden uitsluitend door verlijming bevestigd, volgens een gepatenteerd systeem van gecombineerde verlijming met 2 lijmsystemen : een zelfklevende tape en een structurele lijm.

 

Voordelen...
  • Snelle en eenvoudige plaatsing op bestaande oppervlakken, zonder stof, geurongemak en zonder boorwerk.
  • Dubbele verlijming : de eerste via een zelfklevende tape met bijzonder hoge kleefkracht, waardoor de nop ogenblikkelijk en op een hechte manier op zijn plaats vast zit ; de tweede via een verbinding met een structurele lijm aangepast aan de ondergrond,  waardoor het systeem een bijkomende chemische en mechanische weerstand krijgt. Terwijl de nop al op zijn plaats zit, kan de structurele lijm, die het centrum van de nop is gestapeld, op zijn gemak volledig uitharden.

Tal van kleuren mogelijk.

Toepassing van VIA-DOT waarschuwingsnoppen op marmeren vloer (theater)Toepassing VIA-DOT waarschuwingsnoppen op houten parketinklikbare sjablonen met configuratie B2b -S=7.5 cmVIA-DOT waarschuwingsnoppen in het Ghelamco Arena te GentToepassing van VIA-DOT waarschuwingsnoppen op glazen vloer (Museum Huis van Alijn, Gent)
VIA-DOT waarschuwingsnoppen - verlijmingssysteemToepassing van VIA-DOT waarschuwingsnopen op tapijt (Blindenzorg Licht en Liefde, Gent)VIA-DOT waarschuwingsnoppen Koninklijke Musea vor Schone Kunsten, BrusselVIA-DOT waarschuwingsnoppen museum (KMSK, Brussel)VIA-DOT waarschuwingsnoppen - Magrittemuseum, Brussel)
VIA-DOT waarschuwingsnoppen - zwart op zwarte ondergrond, NT Gent)Toepassing VIA-DOT waarschuwingsnoppenVIA-DOT verlijmingssysteem, close-up

Onderhoudsvriendelijk : geen problemen voor afborstelen en dweilen.

 

Omschrijving & voordelen | Gebruik | Kenmerken

Toepassingen...

Binnen gebouwen, meer bepaald gebouwen toegankelijk voor het publiek : openbare gebouwen, horeca, musea, concertgebouwen, winkels, zwembaden, ...

  • Boven en beneden trappen,
  • niveauverschillen (borduren)
  • andere potentieel gevaarlijke plaatsen voor personen met  een visuele handicap.

Omschrijving & voordelen | Gebruik | Kenmerken

Eigenschappen...


De noppen hebben een afgerond profiel en een antislip oppervlak.
Diameter aan de basis  25 mm - hoogte 5 mm.

De onderzijde is voorzien van een ringvormige zelfklevende tape met zeer hoge kleefkracht, die een onmiddellijke hechting verzekert, terwijl de structurele lijm in het centrum van de onderzijde op haar ritme haar adhesiefunctie opbouwt. De zelfklevende ring dient tegelijk als dichting tegen het uitspatten van de structurele lijm bij het vastduwen van de nop op de ondergrond.

De noppen worden, aan de hand van een  mal, één voor één op de ondergrond geplaatst volgens de vereiste richtlijnen voor podotactiele signalisatie voor personen met een visuele handicap en, zo nodig, in functie van de afmeting van de onderliggende betegeling.


VIA-DOT wordt in kit  geleverd. 

Hierin liggen de noppen voorzien van hun zelfklevende ring, alsook al het materiaal voor het plaatsen : de lijm met extra mengbuisjes, en zo nodig, een aantal herbruikbare sjablonen en een doseerpistool.

  

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Download technische fiche VIA-DOT in  kunststofcomposiet (pdf-formaat)

Download technische fiche VIA-DOT METAAL (pdf -formaat)

Plaatsingsvoorschriften in pdf-formaat

 

Omschrijving & voordelen | Gebruik | Kenmerken


VIAKAN: oplossingen voor meer toegankelijkheid van de openbare ruimte voor personen met een handicap. Français

Viakan