VIA-GUIDE

BLINDENGELEIDEROUTEs

 
VIA-GUIDE-1
 
 
Omschrijving...

Podotactiele geleidelijnen uit kunststofcomposiet op het bestaande oppervlak aangebracht door middel van een gepatenteerd dubbel verlijmingsysteem:

  • de voorgevormde ribbels zijn voorzien van een zelfklevende tape
  • een aangepaste structurele lijm zorgt voor een duurzame hechting.

De VIA-GUIDE ribbelmarkering leidt de bezoeker in de gewenste richting. Het systeem kan gebruikt worden in combinatie met de podotactiele noppen VIA-DOT die hem waarschuwen potentiële gevaren.

Illustraties...

Lignes de guidage dans couloir à l'entrée de l'Institut Royal pourSourds et Aveugles de Woluwe (Bruxelles)bandes d'aide à l'orientation VIA-GUIDE vers l'accueil à l'hôtel de ville de Courtrai (Kortrijk, Belgique)gare SNCB d'Andennelignes de guidage VIA-GUIDE  à l'administration communale de la ville de Courtrai (Kortrijk, Belgique)

Voordelen...

Snelle en gemakkelijke plaatsing met behulp van sjablonen.

Het moduleerbare systeem laat een grote flexibiliteit toe en tast de bestaande bevloering niet aan. VIA-GUIDE biedt aldus een esthetische, discrete en efficiënte oplossing.

  • De zelfklevende tape zorgt voor een onmiddellijke hechting en impactweerstand.
  • De aangepaste structurele lijm verzekert een duurzame hechting.

De vezelversterkte kunststofcomposiet biedt een uiterst grote weerstand tegen slijtage.

Indien nodig kunnen de ribbels - op harde oppervlaktes - weggehaald worden zonder aantasting van de bevloering, een volkomen nieuw voordeel, uiterst nuttig  bij herziening van het traject ten gevolge van verplaatsing van het meubilair of functieveranderingen in de lokalen of in geval van historische gebouwen.

Omschrijving & voordelen | Gebruik | Kenmerken

Toepassingen...

VIA-GUIDE geleidelijnen worden aangebracht op de vloer in gebouwen toegankelijk voor het publiek (administraties, winkelcentra, sportcentra, musea,…) voor het leiden naar de balie, het oversteken van grote ruimtes, de trappen, het openingspunt van een schuifdeur, enz...

Zij worden gebruikt voor binnenapplicaties op de meeste vlakke ondergronden (tegelvloer, parket, beton, linoleum, ...). Applicaties buiten zijn mogelijk, onder voorbehoud (contacteer onze technische dienst).

Omschrijving & voordelen | Gebruik | Kenmerken

Eigenschappen...

Uitstekende slijtageweerstand en hechtingsvermogen op de meeste bevloeringen.

VIA-GUIDE dankt haar uitzonderlijk hechtingsvermogen aan het gepatenteerd dubbel verlijmingsysteem : de zelfklevende tape op elke ribbel + de aangepaste structurele lijm VIAFIX.

Snelle en eenvoudige plaatsing, zonder solventen, zonder geur noch stof.
Het verkeer moet niet onderbroken worden tijdens het plaatsen.

De bestaande bevloering wordt niet aangetast en het systeem is in de breedte moduleerbaar dankzij het gebruik van sjablonen. VIA-GUIDE kan dus aangepast worden aan functionele begeleidingsvereisten, de specificiteit van de architectuur en esthetische wensen.

Uitstekende visuele perceptie: het reliëf van de ribbels vormt een contrast met de vloer, zonder deze aan te tasten. Gemakkelijk waarneembaar met de voeten of de orientatiestok ondanks de geringe hoogte van de profielen.
Het systeem stoort de gewone bezoeker niet en is antislip.

De geleidelijnen zijn in de lengte onderbroken om de schoonmaak van het gebouw te vergemakkelijken (borstelen of waterafvoer). Bestand tegen chemische producten.

Afmetingen: 285 x 12 x 2.8 mm

Kleuren: antracietgrijs of gebroken wit. Andere kleuren op aanvraag.

Technische fiche VIA-GUIDE in pdf-formaat.

Omschrijving & voordelen | Gebruik | Kenmerken


VIAKAN: oplossingen voor meer toegankelijkheid van de openbare ruimte voor personen met een handicap. Français

Viakan